sobota 8. března 2014

Sapa Trip potřetí - bublinový čaj, baby kavárnička a zběsilé nákupy :)

Ke konci února se začalo probouzet jaro a jak se zdá, i dnes se drží. Jelikož jsem značný individualista a mám podobně založené kamarádky, dostála jsem svému slibu a jedné z nich jsem udělala průvodkyni Sapou.


Vlastně mě už dost dlouho uháněla kvůli rýžovým závitkům ve Phuong Phuong. Jenže co se nestalo, v obědovém čase jsme tohle super bistro našly smutně zavřené, na dveřích oficiálně vyhlížející lejstro jak jinak než ve vietnamštině s pár tisícovou částkou.
Takže babo raď - buď je zavřely, nebo mají dočasný ,,ban" pod pokutou, nebo si jen majitelé vzali dlouhodobější volno.. buď jak buď, Sapa tím ztratila jedno z lákadel..



Místo toho jsme vzaly útokem vedlejší restaurant Lotus Hồ Sen Quán, který ač s českými popisky a částečně českým menu je autentický až na půdu ( v době oběda zde jsou vietnamští hosté a personál si sem tam pěkně od plic zařve/zadebatuje :D ), nicméně míří sem i české rodinky na smažené nudle, tak jak je známe z bister kdekoliv po Praze.


zdroj: oříznuto z vlastnoručně obdrženého letáčku :)

Respektive, v jídelníčku najdete asi 1/3 jídel pouze ve vietnamštině, zbytek s českými popisky - což mě trochu mrzelo, hlavně u předkrmů.
Cenově restaurace vychází víc než přijatelně - velké polévky za jednotnou cenu 100 Kč, předkrmy cca 60-80 Kč, pití nealko od 25 Kč (vietnamské džusíky) a káva 50 Kč.

My jsme chtěli čerstvé rýžové závitky nem cuốn, už v jednu hodinu nebyly.
Zvolily jsme tedy smažené Nem rán sai gon.

Výborné závitky Saigon plněné rybím nebo krabím masem, pórkem, cibulí, vejci (a dalšími ingrediencemi, dle lokální kuchyně), k tomu se sladkokyselou omáčkou, která mi na rozdíl od Phuongu hodně chutnala.
Tady výborný článek i návod na zmiňované. :)




Další chod byla velká polévka miến ngan  s kachním masem a skleněnými nudlemi v mém případě a a kuřecím v kamarádčině.

Pro chtivé kuchařky návod (ve vietnamštině, za to s krááásnými obrázky :)).

Vývar byl extra špička (samá superlatíva dneska), akorát to nikdy nejsem schopná sníst celé a bojuju s drůbežími kůžemi..




Nudlík v akci a  já riskuju krk za tuhle fotku :D



Oceňuju, že domluvit se s obsluhou česky je fakt bez problémů, jsou milí, je znát i orientace na českou klientelu, prostředí je velmi čisté.





V Tamda foods a v korejských potravinách jsme doplnily zásoby.. 

sushi potřeby, rýžový dezertík mochi s mangem, kokosové mléko a svíčka jako dárek


kimchi, nakládaný bambus, krabík


šťastné měkoučké korejské sušenky a Arabelin prsten :D


.. a den v Sapě zakončili v malé kavárně, která primárně nabízí Bubble Tea (naproti korejským potravinám).

Určitě si dejte Café phin v autentickém způsobu přípravy s kondenzovaným mlékem, bubble tea nikomu neuteče. Kávu musíte nechat postupně překapat, vrchní víčko pak poslouží jako odkládací podložka pod sítko.
Docela vtipné bylo že moje káva překapala jak kulový blesk a kamarádčině jsme musely lžičkou pomoct, ptz se jí lógřík šprajcnul. :)
Kulisou kolem nás běhali dvě ,,maličké" vietnamské předškolní dětičky a to naší příjemné chvilce dodávalo punc autentičnosti.






I na ten perlový čaj nakonec došlo (after coffee je žíža) po eskapádě s tupým brčkem jsem si ho soukromě přejmenovala na žabí koule a odsouvám do škatulky ,,životně nepotřebné". :)










Prozkoumáváte už Sapu nebo se alespoň chystáte?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každou reakci. :)