úterý 21. května 2013

Foodthings 1. díl.

Jídlo to není jen kus žvance, ale taky spousta věcí kolem a kolem . aneb zajímavosti ze světa. :)

Kde: pult s uzeninami v Tescu
Děj: poptávka po párcích po nejlepších párcích ze sortimentu - pokud možno s nejvyšším obsahem masa
a takhle to dopadlo..


Pokud originální vídeňské párky obsahují jen 60% masa, obsah slaniny ani neuveden a zbytek je doplněný o škrob, éčka, sóju a podobné lahůdky, pak snad ani nechci vědět, z čeho jsou ty neoriginální..
Asi je čas dát se na tofu, nebo se pokorně vrátit k baleným z Lidlu...
Samozřejmě domácí produkce klobásek a podobných vymožeností je úplně jiná kategorie, nicméně je smutné spoléhat se na nabídku českých řetězců..


Poznatek o kupování masa z Tesca se sem stydím i dát, ale budiž..
Normálně chodím k řezníkovi, ale ne vždycky je čas a tak mě situace donutila k nouzovému řešení. Aneb v pátek večer jsem zamířila  i k úseku masa (nikoli baleného, ale k pultu) a vyžádala si půl kila vepřové pečeně.
V neděli ráno jsem celej ten flák hodila do koše! Hrozně se mi líbí, jak si tyhle řetězce ošetří ,,spotřebujte do druhého dne" - Jenže! kdyby to maso nebylo staré, někdo omyté v octu a už ve stádia kažení v pátek večer (ano, i tohle se dělá), tak nehodím v neděli ráno stovku do koše... S kvalitou potravin je to na štíru v ČR už hodně dlouho, to není novinka, ale že až takhle?.. ach jo.



Abych nezůstávala ve stereotypu receptů, kuchařek a restaurací, tady je exkurze ze světa kosmetiky..


Balea je vlajková kosmetika z drogerie DM - jednak je docela dost levná (kolem 30 Kč) a jednak krásně voní - a jak jinak, než právě po různých laskominách...

Začneme zleva - Indian Chai je olejový sprchový gel s peelingem - obal uvádí vůni indického čaje a vanilky, ale mě nejvíc připomíná vaječný koňak, což je při sprchování úžasné relaxace..
Prostřední je taktéž sprchový gel, tentokrát s čokoládou - ale barvou a vůní je to prostě Termix (Kunín by mohl závidět). Má ještě kámoše s kandovaným ovocem.
Vlevo je tělová emulze s tropickým ovocem (česky tělové mlíko) - úlovek z minulého roku, ale mají ji i letos - věrná vůně piña colady.

Balea má často limitované edice - letní, vánoční a za tu cenu prostě nejde nekoupit. :)



2 komentáře:

  1. Možná by stálo za to se zajímat i o složení kosmetiky ;)

    OdpovědětVymazat
  2. To přenechám kosmetickým blogerkám - Balea není žádný top, ale to by nikdo vzhledem k ceně nečekal. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každou reakci. :)