Strašně jsem chtěla vyzkoušet coconut caramel ze Sapy - no po otevření jsem zjistila, že je to jen trochu jiná (smradlavější) sojovka - nicméně až při přípravě jsem pochopila - dodá šmak (ale musí se nechat projít teplem, pak ztratí prvotní nepříjemnou chuť), barvu (zlatavý karamel) a pustí aroma do šťávy - sojovku v něm nehledejte.
Pokud máte rádi vietnamské nudle z bister, bez karamelu a sušené cibule se neobejdete.
V tomto receptu nenajdete nic sladkého, příprava trvá deset minut a necelou třičtvrtě hodinu pečení.
Voní a chutná po kokosu, ale zároveň je křehké a šťavnaté.
Kuřecí paličky s kokosem a citronovou šťávou
Suroviny:
kuřecí paličky (3 na porci), kokosový olej (např. zdravá výživa, čajové prodejny a některé drogerie), coconut caramel (lze vynechat), čerstvá citronová tráva 3 stonky, sůl, čerstvý mletý pepř
Postup:
- kuřecí paličky si omyjeme, osušíme a případně zbavíme pírek, vložíme do mísy, řádně osolíme a opepříme, přidáme 2 lžíce kokosového oleje a lehce zakapeme coconut caramelem - necháme odležet
- připravíme si citronovou trávu - cca 3 cm ukrojíme na konci s cibulkou, a cca 6 cm ukrojíme před zeleným koncem (orientačně, řídíme se měkkostí a barvou) - více se můžete dozvědět zde
- ukrojený světlý kousek zbavíme šlupky (2-3 vrstvy)a poté si širokou ploskou nože citronovou trávu rozmáčkneme (jako česnek) - tím se uvolní aroma - pak už stačí jen nasekat na drobné kousky
- dno zapékací mísy potřeme jednou lžící kokosového oleje a naskládáme do ní paličky kuřete - zasypeme citronovou trávou, přikryjeme vrchním dílem pekáčku a dáme na 180° do trouby na 25 minut
- na zbytek doby (15 minut) sundáme vrch pekáčku a necháme dopéct kůži
- podávala jsem s pečenou dýní hokkaido a s opraženými mandlemi
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každou reakci. :)