čtvrtek 7. února 2013

Muži v kuchyni – co schovávají pod pokličkou?

Dostala jsem za jedna z matiky, jupíí! Za odměnu si napíšu článek, jupíí!
Ne, nebojte se, nebude to ani žádná sprosťárna ani článek typu ,,láska, sex a trápení“, jen jakási sonda do minulosti i přítomnosti.

Asi jsem měla štěstí, že jsem potkala v životě tolik typů mužů, že snad dokážu rozpoznat jejich kuchařský um ještě dřív, než do nějaké kuchyně vkročí.

Je fuk, zda to jsou příbuzní, kamarádi, spolupracovníci, kluci se kterýma člověk randí.. Každý má svoje gró.


Pár vybraných živoucích důkazů najdete níže.

 

Budoucí kuchařský showman

 

Tenhle kluk se v kuchyni ochomítá od malička. Doma má šílenou zásobu koření, protože vymazlení chutí jídla je jeho nejoblíbenější činností. Přitom mu jde cokoliv lehce, je rychlý, nezanechává za sebou spoušť nádobí a celý proces si užívá, ale je precizní.
V budoucnu aspiruje na praxi v Imperialu nebo Four seasons.
Znáte Jamie Olivera?









zdroj: poklicka.nova.cz





Kámoš, co má vkus



 zdroj: invogue.cz

Tak tohle je typický příklad mého kamaráda Péťu. Kluk plný nápadů, rád si dopřává (všeho), rád jí, ale není to na něm vidět. Sám si buduje své hnízdo a kuchyň má vymazlenou do posledního detailu (včetně dobře zásobené vinotéky).
Jenže on k té kuchyni potřebuju pomocnou sílu – ideálně ženskou :)
Tím chci říct, že Mont Everestem jsou pro něj smažená vejce a mražená pizza.
Za to vždycky ví, která klubová restaurace má styl, kde dělají nejlepší burgery a kam vzít holku na schůzku.


Nech to,  já to udělám!


zdroj: prozeny.blesk.cz

Tohle je muž, který má své kvality. Ty kuchařské i ty nekuchařské. Ačkoliv se snaží, ne vždycky to vyjde. Ovládá většinu základních kuchařských postupů (vaření, pečení, smažení, možná i dušení), ale dochucování je jeho slabé místo.
Často se stává, že je nedočkavý a snaží věci uspíšit, což je spíš na škodu.
Takže to spíš dopadá tak, že maso z guláše skončí na stěně ... (,,V tom videu říkali dusit dvě hodiny, ale mě se jedna zdála dost.“)
... a brambory si musíte potají dosolit (snaha se cení a navíc bude expertem ve vaření dětských kašiček).
Cvičení dělá mistra a tady to platí dvojnásob.
Jo a umí péct bábovku!


A miluju a maluju..(a nešetřím)



zdroj: magazin.libimseti.cz

Chlapík, který miluje kuchyni. Chlapík, který rád nakupuje. Chlapík, který Vám předvede show o vaření, jako by byl před kamerou.
Prostě nadšenec. Obvykle pod kachničku přidá ještě pár lžiček sádla, ale připraví i výborný ovocný salát v letních vedrech.
Obvykle ho najdete u sporáku se skleničkou nějakého lahodného moku a obvykle to netrvá dlouho a popíjíte spolu. :) Nikdy nesmíte zapomenout na pořádnou pochvalu.


Chilli, chilli, pepř a chilli




zdroj: forme025.blog.cz

Jo, taky mám ráda pálivé jídlo, ale co je moc, to je moc. Pokud jídlo nepálí, není to jídlo. Je mu celkem fuk, jestli bude jíst dítě nebo dospělý, jestli vařil on, nebo vy, zkrátka, pokud z něj nebudou šlehat plameny, je to nuda a šeď.


asi takhle... zdroj:gizmoko.co.uk



Businessman lost in kitchen!




,,Obchodník ztracen v kuchyni“.
Ehm, ví kde ta místnost leží, ví, že je v ní lednička a v ledničce nějaké jídlo, které někdo uvařil a on ho zvládne ohřát. V případě, že tam žádné není, žhavý dráty a volá donášku, nebo žhavý motor a vyráží do restaurace.
Má přehled co se týká podniků (dost často je využívá k obchodním schůzkám).
Vyzná se v alkoholu, ale snídani do postele od něj nečekejte – tedy pokud ji někde neobjedná. ( i když, kdo ví :D)
Pokud mu vyprávíte o muži, který vaří, klepe si na čelo.














Za dobrým jídlem jdu světa kraj!



 zdroj: kultura.idnes.cz

Jídlo pro něj sice není prioritou, ale když už se rozhodne že si dopřeje, tak si na tu ,,šípkovou" třeba zaletí. Tenhle typ chlapíka asi jen tak nepotkáte, ale věřte, že existuje.


Minutkový expert


zdroj: thetimes.co.uk

Další muž je expert na maso a minutkovou kuchyni. Umí dobře kombinovat suroviny, ochucovat a flákota kvalitního masa je pro něj vrchol blaha (a já se mu koneckonců nedivím). Umí i jídla typu chilli con carne, ale svíčkovou nechá na mamince. Většinou zvládne doporučit i dobré víno.
Sladké nepeče.


Hérečka



zdroj: ptakoviny-karneval.cz


Typický příklad kluka, který se chystá se na dráhu businnessmana, ale setrvává například jako prodejce aut. Rád si zamachruje, jaký parádní steak v neděli připravil, ale že to maso plavalo ve třech centimetrech oleje a bylo konzistence podrážky, to už nepřizná. Jinak je celkem schopný a s malou pomocí kuchařky a velké dávky omastku připraví i něco poživatelného. Člověk po něm raděj nesmí do kuchyně, mohlo by se stát, že si úlekem z toho bordelu přivodí infarkt. Holt něco jako (ne)vybuchlý granát na Národní třídě.
Pokud Vás pozve do restaurace, tak to bude stát za to.

Jaké muže v kuchyni znáte vy?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každou reakci. :)