pátek 5. dubna 2013

Dětěnice a falešný ,,reálný" středověk

Když jsem před rokem hledala na internetu info ke středověké krčmě, kam mi kamarád věnoval poukaz, celkem nebylo z čeho vybírat. Info o cenách se nedalo dohledat už vůbec. Více či méně mě jen odrazovaly recenze od slabších povah (převážně něžného pohlaví).
Překonala jsem se a s kamarádkou vyrazila na výlet.
Kdybych bývala psala článek ihned po první návštěvě, byl by určitě velmi nadšený.
Ale protože ho píšu až teď, po návštěvě druhé a odstupem, bude víc realistický.



Nejdřív krátce o krčmě - ubytování v hotelu Rustikal není co vytknout - krásné čisté pokoje, standardní výběr na snídaních - pár kroků od krčmy.
Finančně se připravte - pokud není pobyt v rámci nějakého akčního voucheru (který se rozhodně vyplatí), ubytování vyjde na od 1500,- za dvoulůžkový pokoj noc (nicméně ceny se navyšují dle letních měsíců a taky dnů v týdnu - tzn. i víkend).
Ubytování přímo ve středověkém hotelu (za krčmou) vychází na 2-lůžkový pokoj od 2400,- za noc.
Náš voucher byl v ceně 1000,-Kč - zahrnoval 2-lůžák, prohlídku zámku, plus večerní program (ten se normálně platí zvlášť k jídlu za 200,-/os) a neomezenou konzumaci piva nebo vína v krčmě (což se právě při přemrštěných cenách za pití rozhodně zhodnotí, byť víno je nízké kvality).

K tomu středověku - co je kritizované je právě avizovaná historická doba - spíš než středověk je celá krčma a hotel v duchu big show pro turisty, takže pokud si po večerech čtete v posteli s lupou ve Vondruškovi, můžete být mírně zklamaní. Prostě je nutné návštěvu brát s rezervou.

Není třeba se ani bát, pokud se rozhodnete jet pouze v dámském kolektivu - z mé zkušenosti se na mučení berou ženské, které jsou tam právě s protějšky (jsem toho sama důkazem, že vrhání nožů poslepu se dá přežít). Obvykle je nutné se jen smířit s tím, že z Vás přítomní ,,zaměstnanci" udělají zábavu pro ostatní hosty - ale není to žádný trapas na půdu. :)

Nejvíc ze všeho se mi líbil záchod - něžně nazvaný ,,výserník" - doprovodné komenty o bobkách si nechám pro sebe.
Obsluha je někdy až nepříjemná - zvlášť pacholci (hrát tuhle roli dlouho, tak se není čemu divit), šenkýřky v pohodě, jen Vás příliš často ponoukají  k novým objednávkám pití.
Obvykle zvládají svou roli přesně, ale nedej bože, když Vám právě jedna z těch prsatějších začne pokukovat po chlapovi. :)

Menu (i ceny) se s jistotou mění pouze jednou za periodu - že by se i na středověk svými pařáty dohrabal pan Kalousek?





Objednali jsme si:                      (obojí dostatečné pro 2 osoby)

Talíř pro zazobaného sedláka (za 297,-Kč):


Talíř loupeživého rytíře (o 200 g více, plus špíz za 396,-Kč):


Jí se rukama, takže se vyplatí mít po ruce antibakteriální gel, neb stoly se příliš často nemyjí, taktéž nedoporučuju světlé oblečení (jistota je jistota).
K dispozici je dost ubrousků; můžete si požádat i o příbor, ale tahle službička zůstane tajemstvím mezi Vámi a šenkýřkou. :)


Dezerty:

2 druhy koláče paní Filomény (poprvé bublanina, podruhé hruškový koláč s mákem za 46,- Kč)



Oba povedené a velká porce za lidovku!


Zde menu nápojů:



Některé ceny jsou rozhodně nadsazené, některé přijatelné, nicméně návštěva krčmy dvou osob cca 1200,- za večer, případné rytířské turnaje - 400,- Kč os/2 hodiny.

Dost často je třeba smířit se s hospodou plnou Rusů (chudáci ani netuší, že jim občas zaměstnanci pročísnou slovně ten nadutý hřebínek). Návštěva v letní sezóně je rozšířená o venkovní maštal, ovšem osobně myslím, že lepší atmosféra i autenticita je uvnitř.
O prázdninách je rezervace místa víc než nezbytná.

Celkově bych tenhle podnik zhodnotila jako srandovní zážitek pro celou rodinu, rozhodně je to skvělý byznys.




rytířské turnaje 



Myslím že pomalu ale jistě by měli začít pracovat na inovaci - program, ať středověk nebo čarodějnice byl skoro úplně totožný, tudíž se tím pro mě vyčerpal potenciál pro další návštěvu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každou reakci. :)