Dneska jdeme na košt k našemu kamarádovi - vinaři. No a protože jsem nejen vzorná hostitelka, ale i vzorný host, nakoupili jsme sýry a já se rozhodla udělat taky tuhle pochoutku. No tedy, snad.
Momentálně se totiž nacházím ve stavu, kdy jsem úplně přišla o chuťové buňky a a vůbec nevnímám ani vůně (ideální tip, jak ženská ušetří v drogerii :) ), takže jediné co poznám je teplé a studené.. :)Z čehož tak nějak vyplývá, že koření jsem dávala od oka a výsledek bude překvapení.
Originální recept pochází z jednoho ženského serveru - já ho obohatila domácím bazalkovým pestem a žampiony.
Muffiny Caprese s domácím pestem a žampiony
Suroviny:
pesto (5 lžiček): čerstvá bazalka, stroužek česneku, lžička soli, strouhaný parmezán, piniové oříšky (vynechala jsem), panenský olivový olej
(kupované pesto seženete od 30,-Kč, ale lidová tvorba je lidová tvorba)
Postup:
pesto:
- lístky bazalky si natrháme a opláchneme, vysušíme na utěrce
- do vyšší misky si nastrouháme 30g parmezánu, 1 stroužek česneku, přidáme lístky bazalky a lžičku soli
- kápneme trochu olivového oleje a postupně budeme mixovat a přilévat olej (cca 3 polévkové lžíce) a do polohladké konzistence
muffiny:
- rozpustíme si máslo a vychladlé ho v míse zašleháme spolu s jogurtem, vejci, zakysanou smetanou a mlékem
- přidáme pepř, 3 lžičky soli, lžičku italského koření, a 3 lžičky pesta
- pak přidáme prosátou mouku a kypřící prášek a nakonec žampiony a přepůlená (přečtvrtinkovaná) rajčátka, nahrubo nastrouhanou mozzarellu a lehce vmícháme - pokud je těsto příliš husté, zředíme mlékem
- těsto nandáme do formy (formiček) a pečeme 25 minut na 200°C, troubu z počátku neotvírejte, aby se udělaly hezké kopečky
- hotové muffiny jsou krásně vláčné a měkké
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každou reakci. :)