Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži, kterou pořídíte od 35 Kč za 500g a je mírně nasládlá.
Kuřecí karí se skořicí
Suroviny:
kuřecí horní a spodní stehna, 2 lžíce pomerančového džusu (lze vynechat), třtinový cukr, rozinky, smetana na vaření 400ml, čerstvý mletý pepř, kari, mletá skořice, špetka chilli, sůl, olej
Postup:
- kuřecí stehna si na kůži nařízneme, nebo je kůže zbavíme úplně - nasolíme a opepříme
- na pánvi zprudka (nejdříve stranou kůže) opečeme na oleji a posypeme z obou stran kari kořením
- podlejeme pomerančovým džusem a lehce masem zakroužíme
- stehna vyjmeme na talíř a do pánve nalijeme smetanu na vaření, přisypeme suché rozinky a lžičku hnědého cukru, cca 1/2 lžičky soli a lehce necháme povařit
- omáčku opepříme, přidáme lžíci skořice a vložíme maso, které necháme cca 20 minut dusit pod pokličkou
- v průběhu hlídáme hladinu omáčky, můžeme podlít vodou; občas masem zakroužíme a taky 2x až 3x obrátíme každý kousek, aby maso nebylo krvavé u kosti
pro milovníky karí, lehký jak facka a úspěch zaručen :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každou reakci. :)