středa 23. ledna 2013

Kam na sushi za pár kaček?

Jeden článek na téma sushi už na blogu padnul, ale Sushi Tamda, na Perunově 13, je takovou dostupnější verzí sushi restaurace v poměru kvality a ceny.


Tamda není žádnou luxusní restaurací a pokud si jídlo neužijete bez odpovídajícího prostředí, tak pro jistotu zamiřte vedle do Losa v Oslu. Podnik je spíš něco jako bistro, vzhledově z venku připomíná pajzlík nebo horší vietnamskou restauraci (nenechte se odradit).


Zdroj: http://www.nelso.cz/


Po vstupu Váš pohled padne na nerez pult a reklamní sklenice na policích - prostě jak říkám, luxus nečekejte.
Po pravé straně je čtvercová menší místnost s (asi) osmi dřevěnými stolky (pro dva i pro čtyři) - ubrusy tady taky nečekejte.




Tamda před půlrokem měnila menu - určitě k lepšímu. Sushi je nafocené, což v tomto typu restaurace nevadí.
Příjemné je to, že jídlo které na fotkách vidíte, skutečně dostanete.

V pondělí jsme si řekli, že z Muzea se projdeme až na Jiříka, jenže začalo děsně sněžit a přituhovat a tak jsme do restaurace dokodrcali zmrzlí jako sedmikrásky v lednu.
Proto byla celkem jasná polévka - můžete si dát i Miso, ale my zvolili raději pálivou s tofu, banánem a lilkem (víc o víkendu v receptu), která je prověřená a jediná vada na kráse byl úplně syrový lilek (cena 34 Kč).

Další chody:

Menu č. 36

6 ks Maki s krevetovým salátem
6 ks velkých Maki s lososem, avokádem, ředkví a okurkou
cena 139 Kč



Menu č. 40

5 ks Maki Tam Da (krevety, avokádo, okurky, kimchi, zázvor)
3 ks Maki s tuňákem
3 ks Maki s lososem
cena 169 Kč


K pití si můžete vybrat z jednoduché nabídky - 2 druhy vína, pak nějaké džusy z plechu, klasický sortiment Coca Coly a točenou desítku. - ceny celkem lidové.


Na myšlenku, že bez foťáku neodcházím z domu, si začínám já i okolí pomalu zvykat.


Sushi je opravdu excelentní a s klidným svědomím mohu doporučit - čerstvé suroviny zaručeny, vzhledem k tomu, že hosti se tam dost točí - vlastně hlavně kvůli jídlu se tam často vracíme. Máte možnost vzít si sushiset i domů  s příplatkem 10 Kč za krabičku. Ke každému dostanete v mističce sojovku a pálivou omáčku kimchi.


A co vy? máte tip na podobné místo v Praze jako je Tamda?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každou reakci. :)