Jak jsem od pondělka slibovala, zde je recept na polévku, kterou jsme jedli v Tamdě. Vzhledem k tomu, že přesné složení neznám, odvodila jsem si recept z chuti a dalších receptur na Tom kha kai). Polévka z Tamdy se liší surovinami podávanými v polévce a barvou - je světlejší).
Thajská kuřecí polévka s červeným curry
Suroviny:
kuřecí vývar, banán, lilek, tofu, zázvor (3-4 cm), limeta (citronová tráva), žampiony, red curry pasta (pasta z chilli ne ze žlutého kari § k sehnání v Tescu od 25Kč), kokosový krém nebo mléko (krém je hustější), sůl, mletý pepř, koriandr, olej
Postup:
- připravíme si klasicky kuřecí vývar
- přilijeme kuřecí vývar a vložíme na plátky nakrájený čerstvý zázvor, tofu na kostičky, - přidáme šťávu z limety, ideálně nechat tam vyvařit přímo citronovou trávu), nastrouhanou kůru z 1/2 limetky a dle potřeby třtinový cukr
(ve správném receptu by neměla chybět sójová a rybí omáčka, já je vypustila úmyslně :)
- přilijeme kokosový krém, osolíme, případně dosladíme a necháme probublat
- přidáme kolečka banánu
- podáváme s čerstvým koriandrem (nahradila jsem bazalkou)
- s curry pastou a zázvorem si dejte pozor - máte-li plechovější jazyk, upravte si množství tak, jak Vám vyhovuje :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každou reakci. :)