sobota 26. ledna 2013

Thajská polévka s červeným curry

Jak jsem od pondělka slibovala, zde je recept na polévku, kterou jsme jedli v Tamdě. Vzhledem k tomu, že přesné složení neznám, odvodila jsem si recept z chuti a dalších receptur na Tom kha kai). Polévka z Tamdy se liší surovinami podávanými v polévce a barvou - je světlejší).


Thajská kuřecí polévka s červeným curry


Suroviny:

kuřecí vývar, banán, lilek, tofu, zázvor (3-4 cm), limeta (citronová tráva), žampiony, red curry pasta (pasta z chilli ne ze žlutého kari § k sehnání v Tescu od 25Kč), kokosový krém nebo mléko (krém je hustější), sůl, mletý pepř, koriandr, olej




Postup:

- připravíme si klasicky kuřecí vývar



- do hrnce si dáme olej, krátce na něm opečeme žampiony a lilek nakrájený na kostičky, přidáme 3-4 lžičky červené curry pasty





- přilijeme kuřecí vývar a vložíme na plátky nakrájený čerstvý zázvor, tofu na kostičky, - přidáme šťávu z limety, ideálně nechat tam vyvařit přímo citronovou trávu), nastrouhanou kůru z 1/2 limetky a dle potřeby třtinový cukr



(ve správném receptu by neměla chybět sójová a rybí omáčka, já je vypustila úmyslně :)
- přilijeme kokosový krém, osolíme, případně dosladíme a necháme probublat




- přidáme kolečka banánu
- podáváme s čerstvým koriandrem (nahradila jsem bazalkou)
- s curry pastou a zázvorem si dejte pozor - máte-li plechovější jazyk, upravte si množství tak, jak Vám vyhovuje :)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každou reakci. :)